2009. augusztus 6., csütörtök

Zöldpaszuly leves


1 kg zöldpaszulyt megtisztítok: végeit lecsipem, 2-3 darabba töröm, majd hideg vízben többször megmosom, lecsorgaom.

1 db kisebb murkot és 1 db kis hagymát meghámozok, megmosok majd apróra vágok.

1 db nyers paradicsom (ízlés szerint zöld paprika is)

A leveses fazékba lobogó forró vízbe beleteszem az előbb előkészített zöldségeket, sót és ételízesítőt ízlés szerint és puhára főzöm.

Világos rántast készítek, felöntöm hideg vízzel és belekavarom a készülő levesbe. Hozzáadok ecetet ízlés szerint.

1 tojás fehérjét a lobogó levesbe egy helyre beleejtek. A tojás sárgáját elkavarom egy kis tálban levessel, majd a fövő leveshez adom állandó kavarás közben.

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google