2010. február 19., péntek

Margit finomság

Hozzávalók:

MARGIT FINOMSAG (szalakálés) lapok

20 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

1 evőkanől szalakálé

3 tojás egészen

1 jó kanál zsír

annyi tej, hogy könnyen gyúrható, jó puha tészta legyen

Miután jól kidolgoztam, az egészet 6 cipóra osztom. Ezekből sütöm a 6 lapot. (képen látható sütihez 4 lapnak megfelelő adagot használtam)

A következő krémmel töltöm meg:

1 tojást elkavarok 6 evőkanál cukorral, 2 evőkanál liszttel. Hozzáadok 1 kanál kakaót, 1 kanál grízt. Tejjel péppé kavarom (1 csésze tej). A kályhán folytonos keverés közben sűrű krémmé főzöm.

Ha kihűlt 25 dkg habosra kavart vajat (Rama margarint) adok hozzá és az igy nyert krémmel megtöltöm a lapokat.

Felszeletelés előtt allni hagyni!!!

Megjegyzés:

  • DUPLA ADAG KRÉMET SZOKTAM KÉSZíTENI.
  • Két sutit csinálok belőle: 3-3 lappal
  • A sütik tetejét behintem vaniliás porcukorral


2010. február 10., szerda

Hagymaleves

Hozzávalók: 4-5 nagy fej fehér hagyma, 1 diónyi vaj, 1 liter tej, 0,5-1 liter víz, ételízesítő, só, bors, reszelt sajt, pirítós kenyér

Gyártás menete: Vajon megdinsztelem a hagymát pici sóval, felöntöm a tejjel, beleöntöm a vizet is, 1-2 teáskanál ételízesítővel, borssal (fehér bors jobban néz ki benne) ízesítem és hagyom, hogy felfőjjön. Kipakolom a tányérokba, jóóóóó bőven meghintem reszelt sajttal és pirítós kenyérrel betermeljük :)

Jó étvágyat


2010. február 8., hétfő

Magos csirkemell



Hozzávalók: csirkemell, aszalt szilva, mazsola, pörkölt sós napraforgómag, pörkölt sós mogyoró, só, bors

Gyártás menete: hát ennél egyszerűbb nincs a világon. Alufóliára teszem a csirkemellet, jó bőven megszórom mazsolával, pár szem aszalt szilvával, mogyoróval és napraforgómaggal, sózom (kevés sóval), borsozom, becsomagolom a fóliába és mehet is be a sütőbe. Az elején lassú tűzön sütöm, majd az utolsó 10-15 percre kibontom a fóliát, hogy a csirkemell bőre megpiruljon. Max 45 perc kell neki a sütőben, kb ennyi :)

Jó étvágyat :)

Keress, hogy találj ;)

Google